fredag, januari 22, 2010

Dygn och årstider

Vi bygger rörliga modeller av hur jorden rör sig runt solen. Med hjälp av dessa ska vi visa eleverna i år 2 och 3-4 varför vi får dag och natt och olika årstider.

torsdag, januari 21, 2010

Skolstart

Hejsan!

Förra veckan var det skolstart. Det var lite jobbigt att stiga upp men det var superroligt att träffa alla igen. Den veckan tittade vi på en film som heter Snapphanarna. Den handlade om en kille som blev snapphane och hur det var på 1600-talet i Sverige. Den var jättebra för det hände mycket i den. På fredagen var det vintersportdag med pulka, skridskor och skidor. Det var megaroligt. Fast man fick ju några blåmärken när man ramlade på isen..;-)
Den här veckan har det inte hänt något speciellt förutom att imorgon ska dom flesta ta den andra svininfluensa-sprutan.

Ha det superbra!

Emmy-klassjournalist :-)

tisdag, januari 19, 2010

Välkommen vårtermin!

Då har vi vart igång i en vecka och alla glada, härliga 5-6:or är på plats igen! Visst var det lite segt första veckan med att gå upp på morgonen efter alla härliga sovmornar. Men jag tror inte att jag har helt fel när jag skriver att de flesta eleverna i 5-6:an nog tyckte det var roligt att träffa kompisarna igen och att det är skönt med lite rutin i vardagen igen. Fredagen i första veckan tillbringade vi ute i det härliga vintervädret och vecka 4 och 5 är det dax för simträning i Åseda, mer information om detta kommer hem till er via planeringsbok och lapp.

Mvh
Monika