fredag, mars 26, 2010

GLAD PÅSK!!!


önskar vi i 5-6:an


Vi ses igen den 6 april.


torsdag, mars 25, 2010

Vi reser vidare ute i världen......

I ett av uppdragen på världsdelen Oceanien ska man läsa och skriva om korallrev och livet där uti. Man ska även måla av ett djur och en korall för att skapa klassens egna korallrev. Här kan ni se en del av de djur och koraller som hunnit komma upp hittills.

Mvh

Monika

onsdag, mars 17, 2010

Hejsan!


Vi har börjat med världsresan. Vi får åka runt i olika världsdelar och göra olika uppdrag. Jag tycker det är roligt. Igår fick vi i sexan laga mat från olika världsdelar. Jag tycker det är kul med hemkunskap. På torsdag är vi lediga. Det ska bli superskönt! ;)








Emmy Åberg

Klass journalist

torsdag, mars 11, 2010

Information 5-6

Hej hej

Nu har vi kört igång vår resa runt i världen. Vi startade med en "simulerad flygtur" i klassrummet till olika delar av världen. Sedan har eleverna fått köra igång med diverse uppdrag i olika världsdelar. Det är uppdrag som berör många av skolans ämnen med viktigast av allt är att eleverna tränar på att hitta informtion och fakta på egen hand. De får ta reda på allt ifrån varför djuren anpassat sig till ett liv i träden i regnskogen till varför det talas så många olika europeiska språk i Sydamerika.