onsdag, oktober 20, 2010

A non smoking generation

Idag hade vi besök av Signe från A non smoking generation. Vi fick både lyssna på riskerna med rökning och göra olika övningar för att fundera på hur vi påverkas av vad andra tycker och tror när vi gör våra val. Signe kommer tillbaka efter höstlovet för att prata om snusning.


måndag, oktober 11, 2010

Klassjournalistens första inlägg

Hej!

Nu har skolan varit igång några veckor. Många har inte träffat sina kompisar på länge och är såklart glada.
Vi håller på med ett arbete i NO som heter konstruktion. För några dagar sen skulle vi bygga saker av ärtor och grillpinnar. Vi skulle bygga saker som människan byggt.
Eftersom det har varit val så har 3-4 och 5-6 arbetat med ett tema som kallats "Demokrati". Bl.a. har vi lyssnat på en debatt och sen har vi hållit i en debatt själva. Vi var indelade i "parti". Mitt "parti" arbetade med att vi skulle gå 6 dagar i skolan.
Vi i 5-6 arbetar med nya tiden, alltså 1500-talet. Vi pratar, läser och tittar på film bland annat om Gustav Vasa och Stockholms blodbad. Vi har kommit till att Gustav Vasa blivit kung. Det är väldigt spännande.
Idag så kände man riktiga höstvindar. Det är lite tråkigt men samtidigt mysigt att hösten är på väg.

Sophie Gustafsson
Klassjournalist

fredag, oktober 08, 2010

Tema Demokrati avslutat med debatt



Tema Demokrati som inleddes med att valet till Elevrådet genomfördes avslutades med en debatt. Årskurserna 3-6 samarbetade i blandade grupper. Varje grupp hade fått en åsikt som de skulle argumentera för. Åsikterna var allt ifrån att man ska gå 6 dagar i skolan, man ska ha betyg från år 1 till att man ska ha idrott i skolan varje dag. Eleverna arbetade verkligen engagerat och bra tillsammans och efter att fått flera lektioner på sig att förbereda sig gick debatten av stapeln. Då fick grupperna dels föra fram sina åsikter men även argumentera mot en annans grupp åsikt. Eleverna som inte deltog i debatten var åhörare och fick ställa frågor vilket de gjorde med stort engagemang!